Hoofdgerecht
Groene Asperges - Burrata - snijbonen
Groene Asperges - Burrata - snijbonen
Benodigdheden voor 4 personen
- 16 groene asperges
- 300 g snijbonen
- 4 burrata’s
- 4 artisjokken
- 2 busseltjes monniksbaard
- 250 g dragon
- 125 g jonge spinazie
- 500 ml druivenpitolie
- 100 g groene olijven
- Pistache nootjes
- Citroentijm
- 5 limoenen
- Hoeveboter
- 3 citroenen
Bereidingswijze
-De groene asperges op lengte snijden en aan de kant leggen.
- De bouillon voor de artisjokken aan de kook brengen met zout, citroensap en citroentijm.
- De artisjokken opkuisen en garen onder het kookpunt.
- De snijbonen fijnsnijden en aan de kant zetten tot gebruik.
- De dragon ritsen en mengen met de spinazie en neutrale olie
- Op temperatuur brengen, mixen en zeven
- De monniksbaard bijsnijden en aan de kant zetten
- De groene asperges garen met boter en een beetje bouillon van de artisjokken zodat ze mooi gelakt zijn
- De snijboon en monniksbaard kort aanbakken en afkruiden met peper en zout
- Het bordje dresseren en afwerken met de gehakt pistache nootjes en de groene olijf stukjes