Hoofdgerecht

Groene Asperges - Burrata - snijbonen

Groene Asperges - Burrata - snijbonen

Benodigdheden voor 4 personen

  • 16 groene asperges
  • 300 g snijbonen
  • 4 burrata’s
  • 4 artisjokken
  • 2 busseltjes monniksbaard
  • 250 g dragon
  • 125 g jonge spinazie
  • 500 ml druivenpitolie
  • 100 g groene olijven
  • Pistache nootjes
  • Citroentijm
  • 5 limoenen
  • Hoeveboter
  • 3 citroenen

Bereidingswijze

-De groene asperges op lengte snijden en aan de kant leggen.
- De bouillon voor de artisjokken aan de kook brengen met zout, citroensap en citroentijm.
- De artisjokken opkuisen en garen onder het kookpunt.
- De snijbonen fijnsnijden en aan de kant zetten tot gebruik.
- De dragon ritsen en mengen met de spinazie en neutrale olie
- Op temperatuur brengen, mixen en zeven
- De monniksbaard bijsnijden en aan de kant zetten
- De groene asperges garen met boter en een beetje bouillon van de artisjokken zodat ze mooi gelakt zijn
- De snijboon en monniksbaard kort aanbakken en afkruiden met peper en zout
- Het bordje dresseren en afwerken met de gehakt pistache nootjes en de groene olijf stukjes