Justitie

38-jarige Bilzerse voor derde keer betrapt met rijden onder invloed van drugs

Woensdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst twee bestuurders betrapt op het sturen onder invloed van alcohol of drugs.

Om 16u15 werd op de Riemsterweg in Bilzen een bestuurster uit Bilzen uit het verkeer gehaald in het kader van de BOB-campagne. Zij had geen alcohol gedronken, maar omdat de gestandaardiseerde checklist positief was, werd een speekseltest opgelegd. Deze test wees op het gebruik van cocaïne en heroïne. Het rijbewijs van de 38-jarige bestuurster werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Het was de derde keer dat ze betrapt werd met sturen onder invloed van drugs. Op het commissariaat van Bilzen werd een bloedproef uitgevoerd.

Op de Klein Lafeltstraat in Riemst werd om 15u00 een bestuurder van een bestelwagen gecontroleerd. De verlichting van de aanhangwagen bleek defect te zijn. Bij controle van de bestuurder bleek deze 1 promille alcohol in het bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd daarop voor 6 uur ingehouden. Ook in 2017 speelde de 55-jarige bestuurder zijn rijbewijs kwijt wegens rijden onder invloed van alcohol. Voor de defecte verlichting werd een proces-verbaal van waarschuwing opgesteld.