Politiek

Akkoord tussen Team Burgemeester en Trots in Bilzen-Hoeselt, zonder Johan Sauwens

In Bilzen-Hoeselt wordt Bruno Steegen voor zes jaar burgemeester van de fusiegemeente. Hij bereikt met zijn partij Team Burgemeester een coalitieakkoord met Trots. De partijen gaan dus voor de komende zes jaar met elkaar in zee. Volgens de eerste berichten krijgen beide partijen ieder vijf schepenmandaten. In het nieuwe schepencollege is er geen plaats voor oude rotten zoals Johan Sauwens en Werner Raskin (oud-burgemeester van Hoeselt). Yves croux, huidig burgemeester van Hoeselt wordt zes jaar schepen. Fons Capiot (Trots) vervult de eerste drie jaar vervult de eerste drie jaar van de legislatuur de rol van schepen, waarna Karlien Boyen (Trots) de laatste drie jaar overneemt. 

Voor Team Burgemeester zetelen Guido Cleuren, Griet Mebis, Yves Croux, Véronique Jans en Veerle Schoenmakers de komende jaren in het schepencollege. 

Voor de partij Trots zijn dat Peter Thijs, Guy Sillen, Ann Thijs, Fons Capiot (wordt na 3 jaar opgevolgd door Pieter Nelissen) en Joris Roebben (wordt na 3 jaar opgevolgd door Karlien Boyen).

Meer info volgt  in het avondnieuws om 18u30.