Justitie

Bilzerse bestuurder (57) voor vierde keer betrapt op rijden onder invloed

Dinsdag heeft een interventieploeg van de lokale politie Bilzen – Hoeselt – Riemst, twee rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Geen van de bestuurders had gedronken, maar ze testten wel beiden positief op drugs.

De eerste bestuurder werd in het centrum van Bilzen onderschept. Hij reed rond met een voertuig waarvan de motorkap niet volledig gesloten was. De 57-jarige bestuurder bleek niet gedronken te hebben. Omdat de gestandaardiseerde checklist echter positief was, werd een speekseltest opgelegd. Daaruit bleek de bestuurder recent amfetamines en heroïne te hebben gebruikt. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Het was reeds de vierde maal in twee jaar tijd dat de bestuurder zijn rijbewijs kwijtspeelde.

Een andere bestuurder werd op de Alden Biesensingel te Bilzen aan de kant gehaald. Ook deze bestuurder uit Lanaken had niets gedronken, maar de speekseltest bracht aan het licht dat hij marihuana had gerookt. Ook zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Beide bestuurders zullen zich later moeten verantwoorden bij de politierechter.