Justitie

Bilzerse politie betrapt twee bestuurders onder invloed van drugs

Een interventieploeg van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst betrapte op kerstdag twee bestuurders onder invloed van drugs. Beide bestuurders zullen het mogen gaan uitleggen bij de politierechter.

De politie hield eerst een 30-jarige chauffeur aan de kant omdat hij enkel met ontstoken mistlichten rondreed. De man uit Bilzen bleek niet gedronken te hebben, maar gaf toe bezig te zijn geweest met zijn gsm. De bestuurder weigerde een speekseltest af te leggen, ondanks het feit dat hij vertelde geen drugs te gebruiken. Nadien weigerde hij ook een opgelegde bloedproef op het commissariaat van Bilzen door een gevorderde dokter.

Later hield de politie nog een andere chauffeur uit Tongeren tegen. Uit de afgenomen speekseltest bleek dat de man recent nog amfetamines had gebruikt. De bestuurder bleek ook nog in het bezit te zijn van een gebruikshoeveelheid amfetamines. De man werd nadien overgebracht naar het commissariaat van Bilzen. Daar werden de nodige processen-verbaal opgesteld en verhoren uitgevoerd. Ook werden er vingerafdrukken en foto’s genomen naar aanleiding van het bezit van drugs.