Gezondheid

Coronacijfers: druk op ziekenhuizen blijft groot

De druk op de Belgische ziekenhuizen blijft groot. Momenteel liggen er 7.485 coronapatiënten in het ziekenhuis, waarvan 1.351 op de afdeling intensieve zorgen. Het aantal hospitalisaties blijft voorlopig ook toenemen. De voorbije week werden er dagelijks gemiddeld 692 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een stijging van 26 procent.

Het aantal nieuwe besmettingen kent dan weer een lichte daling. De groei lijkt daarmee verder af te remmen. Afgelopen week zijn gemiddeld 14.235 nieuwe coronabesmettingen per dag genoteerd. Dat is een daling met 4 procent ten opzichte van de week ervoor. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk wel hoger, aangezien enkel nog mensen met symptomen getest worden. Elke dag worden gemiddeld 61.363 tests afgenomen, waarvan bijna 29 procent positief is.

Het aantal overlijdens blijft wel nog altijd fors stijgen. De voorbije week stierven elke dag gemiddeld 136 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting. Dat zijn er dagelijks gemiddeld 75 meer dan de week voordien.