Politiek

Lanakense schepen Curvers neemt ontslag uit wedstrijd na commotie over Hasseltse winnaars Mijn Pop Up Restaurant

Na de uitzending van het Middagnieuws van TV Limburg waarin CD&V Lanaken het ontslag eist van de eerste schepen als jurylid van een prestigieuze wedstrijd van de gemeente, stapt de schepen ook daadwerkelijk op.  

'Een tackle met de voeten vooruit'. Zo noemt de Lanakense schepen Mark Curvers de verontwaardiging van de CD&V over zijn initiatief om een pand in de gemeente te schenken aan de Hasseltse winnaars Dries en Guus van Mijn Pop Up Restaurant. Guus is afkomstig uit Lanaken.

Om het lokale ondernemerschap te promoten, organiseerde de gemeente Lanaken een wedstrijd waarbij de winnaar een pand en een startkapitaal kon winnen. De wedstrijd loopt nog tot eind deze maand, maar nog voor de race gelopen is, schonk eerste schepen Mark Curvers (Open VLD) de hoofdprijs al aan de Hasseltse winnaars van Mijn Pop Up Restaurant, terwijl die niet eens deelnamen aan de wedstrijd. De echte kandidaten krijgen daarmee het nakijken. Ze zijn eraan voor de moeite: contacten met de bank, fondsen werven, business plan opstellen, allemaal voor niks.

Dat kan niet, zegt CD&V. In een interview met TV Limburg eisten raadsleden Rudi Mechels en Vera Jans het ontslag van de eerste schepen als jurylid. Nauwelijks een uur later legt Curvers deze opdracht neer. Hij laat weten dat Lanaken tot nu toe twee kandidaturen ontving voor de wedstrijd met als inzet een pand en een startkapitaal. De winnaars van Mijn Pop Up Restaurant schreven zich niet in. 

(LM/EE)