Sport

Limburg United speelt ook volgend seizoen in Alverberg

door Dario D'Arpino

Basketbalclub Limburg United speelt ook volgend jaar zijn thuiswedstrijden in sporthal de Alverberg in Hasselt. Dat vertelde voorzitter Maarten Bostyn aan onze redactie. Even was er sprake dat de club zou verhuizen naar de Hasseltse Grenslandhallen.


Al tijdens het reguliere seizoen voerde United gesprekken met het stadsbestuur van Hasselt om na te gaan waar de club in 2016 zijn thuismatchen zal afwerken. De laatste weken kwam ook de site van de Grenslandhallen prominent in beeld. Maar volgens Limburg United-voorzitter Maarten Bostyn staat het zo goed als vast dat de eersteklasser op de huidige locatie van sporthal de Alverberg blijft.

"Het staat voor 99 procent vast dat we ook volgend jaar in de Alverberg spelen. We hebben pas ons eerste seizoen achter de rug, zowel sportief als commercieel was dat een succes. We gaan nu de komende weken ons project commercieel verder uitbouwen", aldus Bostyn.

 

Het doel is gemiddeld 2.000 bezoekers per thuismatch

 

In het eerste jaar van de club behaalde United - tegen alle verwachtingen in - de kwartfinale van de playoffs. Voor Bostyn is de Alverberg de ideale locatie om als club te groeien. "Als al onze commerciële plannen uitkomen zoals ze nu op tafel liggen, hopen we volgend seizoen gemiddeld 2.000 bezoekers naar onze thuiswedstrijden te halen. Het voorbije seizoen lokte vooral de wedstrijden tegen Antwerp en Oostende veel volk. We hopen de bezoekersaantallen vanaf volgend jaar meer te spreiden."

Het nieuwe seizoen voor Limburg United start pas in oktober. De sportieve staf onder leiding van coach Brian Lynch en sportief directeur Odell Hodge zijn wel al volop bezig met de samenstelling van de nieuwe kern. De club zoekt zeker nog een spelverdeler en een center. Over mogelijke vertrekkers - Amerikanen Jesse Sanders en Devin Oliver - is er nog niets bekend.