Media en Cultuur

Muurschildering fleurt sporthal van Rekem op

In Lanaken heeft kunstenaar Gijs Van Hee de gevel van het sportcentrum van Rekem opgefleurd met een kleurrijke muurschildering. In het kunstwerk wordt onder andere verwezen naar het Nationaal Park Hoge Kempen en de oude Museumapotheek in Oud-Rekem.

In Lanaken werden eerder al de toegang tot de ondergrondse parking achter het gemeentehuis en verschillende elektriciteitskasten opgefleurd met streetart. Nu heeft de Mechelse kunstenaar Gijs Van Hee van Treepack ook het sportcentrum van Rekem een kleurrijke make-over gegeven.

Het project werd participatief aangepakt, ook de gebruikers van de sporthal kregen inspraak in het ontwerp van de kunstenaar. Het werk van Gijs Van Hee heeft een verhalend karakter en verkent de grens tussen samenleving en het leven in de natuur. De gemeente maakt dan ook deel uit van het Nationaal Park Hoge Kempen. Daarnaast bevat het kunstwerk ook verwijzingen naar de lokale geschiedenis van Lanaken en Rekem zoals een antieke apotheek, distilleervaten en bloembakken aan de ramen.

Foto: Gijs Van Hee