Sport

Noliko Maaseik stelt eerste versterking voor

Bij Noliko Maaseik hebben ze niet lang getreurd om de verloren finale van de play-offs. De sportieve staf kondigt nu al een eerste transfer aan. De 33-jarige Slowaak Branislav Skladaný komt de rangen versterken. De spelverdeler van 1m85 komt over van het Franse Nantes.

Branislav Skladaný is geboren op 16 november 1982 in het Slowaakse plaatsje Nemecká. Deze spelverdeler (1m85 groot) bouwde zijn volleybalcarrière in eerste instantie op bij ŠK Dubová, Aero Odolena Voda en Brownhouse Volleyball Kladno (CZE). Na drie kampioenstitels in Tsjechië trok hij naar het Duitse topteam Generali Haching (2x bekerwinnaar, 1 x vicekampioen) en daarna naar het Franse Nantes Rezé Métropole Volley.

Bij Noliko Maaseik benadrukken ze dat ze komend seizoen wel degelijk opnieuw de kaart van de verjonging zullen trekken. In die strategie is het belangrijk om jong aanstormend talent niet zomaar het bos in te sturen, maar ze het nodige houvast te geven met enkele ervaren spelers met een goede mentaliteit zoals Branislav Skladaný, klinkt het.