Sport

Ook Jean-Luc Dompé trekt naar Standard

door Niels Christiaens

Na Junior Edmilson gisteren verlaat ook Jean-Luc Dompé STVV voor Standard. De 20-jarige Franse flankaanvaller tekent voor 3,5 seizoenen op Sclessin. Hoeveel STVV vangt voor Dompé is niet bekendgemaakt. Maar het bedrag zou tussen 1,5 miljoen en 2 miljoen euro liggen.

Dompé speelde 14 wedstrijden voor de Kanaries en scoorde daarin 2 keer. Vooral in het seizoensbegin was hij een smaakmaker voor STVV. Onder meer in de wedstrijden tegen Club Brugge en Racing Genk was hij toonaangevend. Halverwege de eerste ronde begon Dompé te sukkelen met enkele blessures. Ook de afgelopen weken revalideerde Dompé van een scheurtje aan de linkeradductoren. Zo trok hij niet mee op stage met STVV naar La Manga. Officieel om verder te revalideren. Maar eigenlijk om te onderhandelen met zijn nieuwe werkgever. 

Dan toch Standard

Met Standard had STVV al langer een akkoord over de transfer van Dompé, maar Dompé en de Rouches waren er nog niet meteen uit. Toen AA Gent de afgelopen dagen interesse toonde in de kwieke Fransman kwam alles in een stroomversnelling. Dompé belandt dus uiteindelijk toch in Luik. Toen hij voor STVV tekende deze zomer kondigde hij zijn transfer aan naar... Standard. Een half jaar later heeft hij zijn droomtransfer dan toch beet.

(NC)