Sport

Officieel: Peter Maes naar KRC Genk

door Niels Christiaens

De kogel is door de kerk. Peter Maes wordt de nieuwe trainer van Racing Genk. Wat er al een tijdje zat aan te komen, is nu ook gebeurd. Deze voormiddag bereikte Maes een akkoord met z'n voormalige club Sporting Lokeren over de opstapregeling. Maes zou een contract voor drie seizoenen ondertekenen in de Genkse Cristal Arena.

Peter Maes heeft al een succesvol parcours in de voetbalwereld achter de rug. Gedurende zijn carrière als doelman speelde hij bij Lommel SK, Racing Mechelen, RSC Anderlecht, SK Beveren, Standard & Germinal Beerschot. Na zijn spelerscarrière schakelde hij meteen over naar een trainersfunctie. Via Verbroedering Meerhout & Verbroedering Geel belandde hij in 2006 bij KV Mechelen in tweede klasse. Hij bracht de club en zichzelf naar de hoogste afdeling van het Belgisch voetbal en spendeerde er 4 seizoenen om vervolgens 5 seizoenen KSC Lokeren te trainen. 

Vanaf het seizoen 2015-2016 stapt de Limburger in het project van Racing Genk. Het bestuur en de trainer zullen woensdag 27 mei tijdens een persconferentie in de Cristal Arena de samenwerking officialiseren en bijkomende informatie geven. Racing Genk hoopt met Peter Maes dé geschikte man gevonden te hebben om na een belabberd seizoen de club weer op de rails te krijgen. De komst van Maes werd in ieder geval positief onthaald bij de supporters. (NC)

Welkom Maes

Volg woensdag om 12u LIVE de persconferentie op TV Limburg.
U kunt de voorstelling van Maes zowel op tv als via www.tvl.be rechtstreeks volgen.