Justitie

Schietpartij op E314

De politie van Sint-Truiden heeft drie verdachten ingerekend die een man klappen hebben gegeven met een handvuurwapen. Het wapen zou eerder ook gebruikt zijn bij een schietpartij op de E314 in Lummen.

De Truiense agenten zagen woensdagnacht een bebloede man op straat lopen, toen ze de bars langs de Luikersteenweg aan het controleren waren. De man verklaarde dat hij klappen had gekregen met een handvuurwapen. Iets verder op stoof een verdacht voertuig weg, maar de politie kon dat vrijwel meteen onderscheppen. Bij een controle van de wagen werden drugs en een vuurwapen aangetroffen. Vermoedelijk gaat het om een alarmpistool. 

De drie inzittenden hadden het wapen gebruikt om het slachtoffer af te troeven. Het pistool kon ook gelinkt worden aan een oproep van een uurtje eerder. Rond middernacht melde een vrouw dat ze gezien hoe hoe er op de E314 vanuit een donkergrijze BMW geschoten werd naar de middenberm. De drie verdachten werden gearresteerd en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Twee van hen zijn aangehouden, de derde verdachte mocht onder voorwaarden huiswaarts keren.