Media en Cultuur

Stad Hasselt en Pukkelpop organiseren opnieuw een editie van PKP DWNTWN

Op vrijdag 26 juli ademt de Hasseltse binnenstad weer volop de Pukkelpopsfeer uit. "Met PKP DWNTWN stomen we ons dan op vier verschillende locaties klaar voor het gekende festival. We bieden op het Groenplein, het Van Veldekeplein, de VONK centrale en de TT-wijk een gevarieerd muzikaal en sportief programma aan," aldus burgemeester Steven Vandeput.

Pukkelpop en de stad Hasselt pakken zo uit met een stilaan ingeburgerd concept. Enkele weken voor het eigenlijke festival krijgt de Hasseltse binnenstad al een stevig voorsmaakje van wat er op de Pukkelpopweide zal geserveerd worden.

"Wie Hasselt zegt, zegt Pukkelpop. En andersom. Die onlosmakelijke link tussen het festival en de stad blijven we versterken met een stevig en gevarieerd programma. We serveren een mix van skate, live streetart, boulder én uiteraard een stevige line-up. Welke artiesten er die dag in de binnenstad zullen optreden, wordt op dinsdag 9 juli bekend gemaakt," zegt burgemeester Steven Vandeput.

Gratis optredens op wandelafstand
"
Het zal dus zeker niet alleen rond muziek draaien, ook sporten zetten we in de kijker. De TT-wijk wordt een ‘urban sports-site’. Er vindt een skatejam plaats en je kan er doorlopend boulderen bij Monks. Met de heraanleg van het skatepark wilden we graag de nadruk leggen op de skatebeleving in Hasselt. De winnaars van de skatejam krijgen de kans om hun talent te tonen op de DWNTWN-site tijdens Pukkelpop," vertelt schepen van Evenementen en Sport Habib El Ouakili.

"Met dit evenement voegen we alweer een extra troef toe aan deze bijzondere zomer in Hasselt. De Virga Jessefeesten, het EK wielrennen, Theater op de Markt en nog zoveel meer. Beleving is het codewoord in onze stad. Onze handelaars en middenstanders zullen hier zeker van kunnen meegenieten. Onze binnenstad zal immers opnieuw bruisen. Daar doen we het voor," besluit Vandeput.