Nieuws

TVL Nieuws, 4 februari 2021

embed

- De Truiense peuter Milo kan enkel overleven door plasmadonaties. Sinds de start van de coronacrisis kampen ziekenhuizen en donorcentra met een dalend aantal plasmadonoren. De moeder van Milo lanceert een oproep om massaal plasma te doneren. 


- In Hasselt gaat de drieënzeventigjarige gepensioneerde Eddy Swaeb weer aan de slag als leerkracht lichamelijke opvoeding. Hij geeft gehoor aan een oproep van onderwijsminister Ben Weyts die wil dat gepensioneerden de leerachterstand in het onderwijs wegwerken.


- De kappers zijn klaar voor een heropening op 13 februari. Het overlegcomité zet daarvoor morgen naar verwachting het licht op groen. 


- Intussen vragen ook andere beroepssectoren die lijden onder de coronabeperkingen om een perspectief. Ook Alken-Maes vraagt versoepelingen voor de horeca. De Limburgse brouwer waarschuwt voor het verlies van onze biercultuur.


- En de Tongerse onderzoeksrechter vraagt de uitlevering van de Nederlander die zijn vrouw en zoon met messteken om het leven bracht in Lanaken.