29/10/2022 - 07:01 Forel - rammenas - waterkers - red meat radijs Koken Laurens Snykers embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Vandaag op het menu: een heerlijke forel. Smakelijk! Wil je dit gerecht bij je thuis maken? Ontdek de box van Supervers. De bijpassende wijn vind je hier.
Salade met Grevenbroecker, peer en waterkers 28/10/2017 - 00:01 28/10/2017 - 00:01 Wie mag zeggen dat hij ooit het genoegen had om samen met de gouverneur te koken? Onze TVL-chef Jo!Samen maken ze een salade met lokale ingrediënten. Koken met lokale producten heeft heel wat voordelen. Het is goed voor de landbouwer in je buurt. En het is minder milieubelastend. Omdat er veel minder transport nodig is voor producten die je produceert en consumeert in je regio. Dat is dan weer goed voor het milieu.
JO afl 11 Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers 14/10/2017 - 00:01 14/10/2017 - 00:01
Een crumble van conference peer 07/10/2017 - 00:01 07/10/2017 - 00:01 Wie fruitteelt zegt, denkt aan Haspengouw. Ongeveer 62% van de Vlaamse appelteelt en 54% van de perenteelt gebeurt in Limburg. September is de oogstmaand. De meest geplukte peer is de conference peer. Ze is sappig en zachtzoet van smaak. Het ideale lokale product voor een nieuw recept van JO. Deze week kookt hij vanuit L&E cooking Ware in Neerpelt.
Toast met grotchampignon, verse tuinkruiden en Limburgse geitenkaas 30/09/2017 - 00:01 30/09/2017 - 00:01 De landbouw doet het goed. Dankzij innovatie zijn er al maar meer lokale producten op de markt die met veel liefde en zorgt gemaakt worden. En dat weet de Limburger te appreciëren. Hij kiest daarom al maar meer voor verse en seizoensgebonden lokale producten. Zoals geitenkaas van bij ons. Geitenkaas is dan ook het ideale product om een nieuwe reeks ‘Jo’ mee te starten. Jo kookt vanuit L&E Cooking Ware in Neerpelt, maar hij doet dat vandaag niet alleen. Gedeputeerde voor landbouw en platteland Inge Moors stropt mee de mouwen én ze heeft enkele lokale ingrediënten bij …