29/10/2016 - 00:01 Noordzeetong “meunière”, kappertjes en tomaat embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Vrijdag, visdag? Voor chef-kok Jo Grootaers kan vis elke dag. Hij kiest deze keer voor Noordzeetong “meunière”met kappertjes en tomaat.
Jo: Chocolademousse 17/11/2018 - 00:01 17/11/2018 - 00:01 Chocolade, banaan en hazelnoot zijn in deze aflevering van Jo de basisingrediënten. Hiermee maakt hij een chocolademousse. Daarna komt natuurlijk de vraag: wat drink je bij een lekker dessert? (Klik hier voor de bijhorende wijn) Daarop heeft Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens het antwoord klaar.
Jo: Zeeuwse platte oesters, Asian style. 10/11/2018 - 00:01 10/11/2018 - 00:01 Vrienden en familie eens lekker verwennen? Dat kan! In deze aflevering toont Jo hoe je oesters bereidt. Asian style, met koriander, chilipepertjes en soyasaus. Een heerlijke variatie op een klassieker. Wil je weten welke wijn je hierbij combineert? Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens stelt een fles wijn voor met een leuk verhaal. (Klik hier voor de passende wijn)
Jo loves seafood 03/11/2018 - 16:50 03/11/2018 - 16:50 De herfst als inspiratiebron in de keuken. In een nieuwe reeks bereidt sterrenchef Jo Grootaers warme gerechten met ingrediënten uit dit gezellige seizoen. Jo, dit weekend op TVL
Jo: Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool 03/11/2018 - 00:01 03/11/2018 - 00:01 Sterrenchef Jo kookt volgens wat het seizoen hem biedt. En dat zijn de lekkerste producten in het najaar. Vandaag maakt hij Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool. Daarnaast maken we ook kennis met Ben Brumagne. Hij kent het bos als zijn broekzak en weet er heel wat lekkers te verzamelen. En bij een lekker gerecht hoort een aangepaste wijn. Veel mensen vinden het moeilijk om die te kiezen daarom halen wij er Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens bij. De juiste combinatie en het verhaal achter de fles wijn horen we van hem. (Klik hier voor de bijhorende wijn)
Jo: soep van aardpeer & knolselder 27/10/2018 - 00:01 27/10/2018 - 00:01 Sterrenchef Jo kookt volgens wat het seizoen hem biedt. En dat zijn de lekkerste producten in het najaar. Vandaag maakt hij soep met aardpeer & knolselder. Daarnaast maken we ook kennis met Ben Brumagne. Hij kent het bos als zijn broekzak en weet er heel wat lekkers te verzamelen. En bij een lekker gerecht hoort een aangepaste wijn. Veel mensen vinden het moeilijk om die te kiezen daarom halen wij er Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens bij. De juiste combinatie en het verhaal achter de fles wijn horen we van hem.
JO: Tagliatelli met kalkoen, groene groenten en kruiden 23/06/2018 - 00:01 23/06/2018 - 00:01 Zomerse temperaturen en waarom geen Italy meets Belgium maken? Met Limburgse groene groenten en een Italiaanse tagliatelle. Kook mee met sterrenchef Jo Grootaers.