27/05/2018 - 00:01 Starters @ Work: Hippo Communicatie rebrandt een bedrijf op 6 weken tijd Communicatie Starters@Work embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Hippo Communicatie gelooft dat elk bedrijf met een professionele communicatie-aanpak een flinke stap vooruit kan zetten.
De bouw van morgen: Vandersanden start met productie CO2-negatieve gevelstenen 31/03/2024 - 10:08 31/03/2024 - 10:08 Onze journalist ging op bezoek bij gevelstenenproducent Vandersanden in Lanklaar. Zij starten binnenkort met de productie van een gloednieuw circulair product: een gevelsteen uit gerecycleerd materiaal, die bovendien CO2-negatief is.
De bouw van morgen: Bioterra geeft afvalstoffen een tweede leven in de bouw 31/03/2024 - 09:56 31/03/2024 - 09:56 Onze journalist ging een kijkje nemen bij Bioterra in Genk. Het bedrijf gaat afvalstoffen opwaarderen tot grondstoffen voor de bouw.
De bouw van morgen (aflevering 1): Bouwmaterialen 31/03/2024 - 00:01 31/03/2024 - 00:01 Jarenlang was de bouw de sterkhouder van onze economie, maar de sector zit momenteel in woelig vaarwater. Hoge prijzen, personeelstekorten en beperkte grondstoffen, het zijn maar enkele uitdagingen waar de bouw mee geconfronteerd wordt. En dus moet er gezocht worden naar oplossingen om de sector te wapenen voor de toekomst. In een nieuwe kortreeks richten we onze blik op 'innovatie' in de bouwsector. Circulariteit, prefabricatie, digitalisering, ... het zijn thema's die de komende vier weken de revue zullen passeren in onze reeks 'de bouw van morgen'.
De stad van de toekomst: Duurzaamheid staat centraal in studentenrestaurant PXL 10/03/2024 - 18:07 10/03/2024 - 18:07 In het studentenrestaurant van hogeschool PXL in Hasselt staat duurzaamheid centraal in de keuken.
De Stad van de Toekomst: UHasselt onderzoekt impact klimaat op perenteelt 10/03/2024 - 10:51 10/03/2024 - 10:51 Onze journalist Birgit Van Asten bracht een bezoek aan Ecotron. Dat is een testopstelling in Maasmechelen waar wetenschappers van de UHasselt de impact van de klimaatopwarming op de fruitteelt onderzoeken.
De Stad van de Toekomst (aflevering 6): Voeding 10/03/2024 - 00:01 10/03/2024 - 00:01 Deze week in de laatste aflevering van 'De stad van de toekomst' richten we onze pijlen op duurzame voeding. Bij ons in de studio zitten experten Bart Van Droogenbroeck van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek en het hoofd van de catering aan hogeschool PXL Rudy Rampelberg. Hoe gaat de voedingssector in de toekomst verduurzamen? En hoe kunnen wij als consument ons steentje bijdragen? U ontdekt het deze week.