Enza Denaro Bake Off

embed

Enza Denaro uit Beringen doet mee aan Bake Off Vlaanderen. Ze bracht een lekkere taart mee naar de studio.

hierbij het recept: 


Ingrediënten:

2 eieren

100ml melk

90ml zonnebloemolie

100ml water

50ml straffe italiaanse koffie

230g patisseriebloem

40g cacaopoeder

270g suiker

10g bakpoeder

5g maagzout

1 tl vanille extract (aroma)

snuifje zout


Bereiding: verwarm de oven op 175° Doe de bloem samen met de suiker, cacaopoeder, zout en maagzout en bakpoeder in een ruime kom en meng alles daarna voeg je de eiren toe, de olie en melk en meng alles tot een mooi en glad geheel, voeg nu het water samen met de koffie en de vanille en meng even door. vet een bakvorm in en giet het beslag erin, bak voor 40 minuten. laat de cake afkoelen en bereid ondertussen de vulling. 


Mascarpone/nutella vulling

250g mascarpone

250ml room

5 eetlepels nutella

120g suiker

Tas Italiaanse koffie om de taart te bevochtigen


Bereiding: Klop de mascarpone met de suiker en de room luchtig op en voeg daarna de nutella

Samenstellen Taart: Snij de taart in 2 en begin met de eerste laag met de mascarpone/nutella crème te besmeren,