Enza Denaro Bake Off
Enza Denaro uit Beringen doet mee aan Bake Off Vlaanderen. Ze bracht een lekkere taart mee naar de studio.
hierbij het recept:
Ingrediënten:
2 eieren
100ml melk
90ml zonnebloemolie
100ml water
50ml straffe italiaanse koffie
230g patisseriebloem
40g cacaopoeder
270g suiker
10g bakpoeder
5g maagzout
1 tl vanille extract (aroma)
snuifje zout
Bereiding: verwarm de oven op 175° Doe de bloem samen met de suiker, cacaopoeder, zout en maagzout en bakpoeder in een ruime kom en meng alles daarna voeg je de eiren toe, de olie en melk en meng alles tot een mooi en glad geheel, voeg nu het water samen met de koffie en de vanille en meng even door. vet een bakvorm in en giet het beslag erin, bak voor 40 minuten. laat de cake afkoelen en bereid ondertussen de vulling.
Mascarpone/nutella vulling
250g mascarpone
250ml room
5 eetlepels nutella
120g suiker
Tas Italiaanse koffie om de taart te bevochtigen
Bereiding: Klop de mascarpone met de suiker en de room luchtig op en voeg daarna de nutella
Samenstellen Taart: Snij de taart in 2 en begin met de eerste laag met de mascarpone/nutella crème te besmeren,