26/06/2018 - 09:00 Jamie Damen, de jongste schutter van Raam OLS embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Jamie Damen, is 10 jaar. Hij is de jongste schutter van de Koninklijke Schutterij St.Servatius Raam. Voor hem is het OLS een hoogtepunt in zijn leven.
Rozendorp Geistingen Kinrooi 27/06/2018 - 00:01 27/06/2018 - 00:01 IN DE BUURT- Elke weekdag op TVL over mensen, leven en beleven. Lies bezoekt het rozendorp van Geistingen. Een unieke bloemenhappening die tweejaarlijks plaatsvindt. Je kan het dorp met duizenden geurige en kleurige rozen ontdekken dit weekend via een wandeling van 6 km. Leen brengt bloemen naar Greta Janssen in Riemst.
De winnaars van het OLS 26/06/2018 - 00:01 26/06/2018 - 00:01 IN DE BUURT- Elke weekdag op TVL over mensen, leven en beleven. Lies bezoekt het schutterslokaal van de Koninklijke Schutterij St.Servatius Raam. Zij wonnen vorig jaar en mogen daarom het OLS organiseren in Kinrooi. We maken ook kennis met de tienjarige Jamie Damen, het jongste lid van de club.
Deze week IN DE BUURT 25/06/2018 - 10:01 25/06/2018 - 10:01 Het OLS in Kinrooi, de jongste schutter van de Koninklijke Schutterij St.Servatius Raam, het rozendorp in Geistingen en het muziekspektakel Rubens
OLS 2018 in Kinrooi 25/06/2018 - 00:01 25/06/2018 - 00:01 IN DE BUURT- Elke weekdag op TVL over mensen, leven en beleven. Zondag vindt het jaarlijkse OLS, het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats in Kinrooi. Lies gaat langs op de feestweide op zoek naar het ontstaan en betekenis van het OLS. Ze volgt ook de laatste voorbereidingen. Leen brengt bloemen naar André Caubergs in Paal.
Dominique Gelis maakt servies voor Sergio Herman 20/06/2018 - 10:44 20/06/2018 - 10:44 Dominique Gelis werkt nog ambachtelijk met klei. Ze maakt eigenhandig porselein zowel serviesgoed als decoratie die hoofdzakelijk vervaardigd worden op de draaischijf. Domi werkt zowel voor een breed publiek als voor bekende restaurants en sterrenchefs als Sergio Herman. Het is een uitdaging om keramiek te creëren op maat van de chefs én hun gerechten. Daarin vind ze haar mijn plezier en voldoening alsook in het delen van die kennis door middel van lessen en workshops.