29/10/2022 - 07:01 Forel - rammenas - waterkers - red meat radijs Koken Laurens Snykers embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Vandaag op het menu: een heerlijke forel. Smakelijk! Wil je dit gerecht bij je thuis maken? Ontdek de box van Supervers. De bijpassende wijn vind je hier.
Jo: soep van aardpeer & knolselder 27/10/2018 - 00:01 27/10/2018 - 00:01 Sterrenchef Jo kookt volgens wat het seizoen hem biedt. En dat zijn de lekkerste producten in het najaar. Vandaag maakt hij soep met aardpeer & knolselder. Daarnaast maken we ook kennis met Ben Brumagne. Hij kent het bos als zijn broekzak en weet er heel wat lekkers te verzamelen. En bij een lekker gerecht hoort een aangepaste wijn. Veel mensen vinden het moeilijk om die te kiezen daarom halen wij er Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens bij. De juiste combinatie en het verhaal achter de fles wijn horen we van hem.
JO: Tagliatelli met kalkoen, groene groenten en kruiden 23/06/2018 - 00:01 23/06/2018 - 00:01 Zomerse temperaturen en waarom geen Italy meets Belgium maken? Met Limburgse groene groenten en een Italiaanse tagliatelle. Kook mee met sterrenchef Jo Grootaers.
Gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen 16/06/2018 - 00:01 16/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers toont je het geheim van grillen. Met een gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen tovert hij een heerlijk gerecht op tafel.
Jo: waterkers-prei soep, Maaslandse rauwe ham, en roggetoast met hoeveboter 09/06/2018 - 00:01 09/06/2018 - 00:01 Jo gebruikt het liefst producten waarvan hij de herkomst kent. In de zelfoogsttuin van Het Blokhuis in Herk-De-Stad pikt Jo prei op voor een soep.
Jo: wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie 02/06/2018 - 00:01 02/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers is sterrenchef van het restaurant Altermezzo in Tongeren. Als een goede kok gebruikt hij het liefst verse lokale producten. In de zelfoogsttuin van de Wroeter in Sint-Lambrechts Herk kan je voor een vast bedrag per jaar zelf je groenten oogsten. Op deze manier plukt ook Jo zijn spinazie, die gaat straks in een wok met kip en asperges.
JO: Panna cotta met rode vruchten 26/05/2018 - 00:01 26/05/2018 - 00:01 Vandaag maakt Jo een panna cotta met rode vruchten. Onze chef-kok, Jo, kookt graag lokaal, maar ook sociaal. De Wroeter is een dagcentrum voor mensen die op de arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Tuiniers, koks en bakkers hebben er de handen vol.