02/12/2023 - 07:00 Kreeft - boekweitpasta Koken Laurens Snykers embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Deze week waagt Laurens zich aan kreeft. Ideaal voor bij de feestdagen. Smakelijk!
Gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen 16/06/2018 - 00:01 16/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers toont je het geheim van grillen. Met een gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen tovert hij een heerlijk gerecht op tafel.
Jo: waterkers-prei soep, Maaslandse rauwe ham, en roggetoast met hoeveboter 09/06/2018 - 00:01 09/06/2018 - 00:01 Jo gebruikt het liefst producten waarvan hij de herkomst kent. In de zelfoogsttuin van Het Blokhuis in Herk-De-Stad pikt Jo prei op voor een soep.
Jo: wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie 02/06/2018 - 00:01 02/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers is sterrenchef van het restaurant Altermezzo in Tongeren. Als een goede kok gebruikt hij het liefst verse lokale producten. In de zelfoogsttuin van de Wroeter in Sint-Lambrechts Herk kan je voor een vast bedrag per jaar zelf je groenten oogsten. Op deze manier plukt ook Jo zijn spinazie, die gaat straks in een wok met kip en asperges.
JO: Panna cotta met rode vruchten 26/05/2018 - 00:01 26/05/2018 - 00:01 Vandaag maakt Jo een panna cotta met rode vruchten. Onze chef-kok, Jo, kookt graag lokaal, maar ook sociaal. De Wroeter is een dagcentrum voor mensen die op de arbeidsmarkt moeilijk een plek vinden. Tuiniers, koks en bakkers hebben er de handen vol.
JO: Varkenskotelet met spinazie, waterkers en puree 19/05/2018 - 00:01 19/05/2018 - 00:01 In deze aflevering een combinatie van waterkers, spinazie en groene tuinboontjes. Kortom, een gerecht boordevol vitaminen.
JO: Rolbiscuit met aardbeien 12/05/2018 - 00:01 12/05/2018 - 00:01 Rolbiscuit met verse aardbeien. Hoe verwen je je mama beter voor moederdag.Jo toont je stap voor stap hoe je de perfecte biscuit maakt en rol zonder te scheuren.