21/12/2024 - 07:00 Spaghetti Vongole Koken Roberta Silvestrini embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Deze week een klassieke pasta maar met het Roberta-sausje er overheen. Smakelijk.
Jo: Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool 03/11/2018 - 00:01 03/11/2018 - 00:01 Sterrenchef Jo kookt volgens wat het seizoen hem biedt. En dat zijn de lekkerste producten in het najaar. Vandaag maakt hij Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool. Daarnaast maken we ook kennis met Ben Brumagne. Hij kent het bos als zijn broekzak en weet er heel wat lekkers te verzamelen. En bij een lekker gerecht hoort een aangepaste wijn. Veel mensen vinden het moeilijk om die te kiezen daarom halen wij er Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens bij. De juiste combinatie en het verhaal achter de fles wijn horen we van hem. (Klik hier voor de bijhorende wijn)
Jo: soep van aardpeer & knolselder 27/10/2018 - 00:01 27/10/2018 - 00:01 Sterrenchef Jo kookt volgens wat het seizoen hem biedt. En dat zijn de lekkerste producten in het najaar. Vandaag maakt hij soep met aardpeer & knolselder. Daarnaast maken we ook kennis met Ben Brumagne. Hij kent het bos als zijn broekzak en weet er heel wat lekkers te verzamelen. En bij een lekker gerecht hoort een aangepaste wijn. Veel mensen vinden het moeilijk om die te kiezen daarom halen wij er Christophe Schiepers van Wijnhuis Christiaens bij. De juiste combinatie en het verhaal achter de fles wijn horen we van hem.
JO: Tagliatelli met kalkoen, groene groenten en kruiden 23/06/2018 - 00:01 23/06/2018 - 00:01 Zomerse temperaturen en waarom geen Italy meets Belgium maken? Met Limburgse groene groenten en een Italiaanse tagliatelle. Kook mee met sterrenchef Jo Grootaers.
Gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen 16/06/2018 - 00:01 16/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers toont je het geheim van grillen. Met een gegrilde kalfsoester en een salade van rode biet, eikenbladsla en radijzen tovert hij een heerlijk gerecht op tafel.
Jo: waterkers-prei soep, Maaslandse rauwe ham, en roggetoast met hoeveboter 09/06/2018 - 00:01 09/06/2018 - 00:01 Jo gebruikt het liefst producten waarvan hij de herkomst kent. In de zelfoogsttuin van Het Blokhuis in Herk-De-Stad pikt Jo prei op voor een soep.
Jo: wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie 02/06/2018 - 00:01 02/06/2018 - 00:01 Jo Grootaers is sterrenchef van het restaurant Altermezzo in Tongeren. Als een goede kok gebruikt hij het liefst verse lokale producten. In de zelfoogsttuin van de Wroeter in Sint-Lambrechts Herk kan je voor een vast bedrag per jaar zelf je groenten oogsten. Op deze manier plukt ook Jo zijn spinazie, die gaat straks in een wok met kip en asperges.