Kwartel met gebakken bloedworst en Balsamico
Benodigdheden: voor 10 personen
-10 kwartels
- 400g bloedworst "Marmo"
-boter "Carrefour"
-5 sjalotten
-balsamico-azijn "Carrefour"
-bruine fond "La Croix"
-kervel
- volwaardige rijst " Uncle Ben's"
-"Philadelphia" natuur
-Olie "bakken en braden" van "Van De Moortele "
- Bister
Werkwijze:
Doe het vel van de bloedworst en snij in plakken. Bak ze krokant aan.
Saus
Snij de sjalotten in een lange julienne.
Stoof ze aan, blus met de azijn. Laat inkoken.
Doe er de bruine fond bij en terug laten inkoken. Kruid met pezo en werk af met harde boter.
Fileer de kwartels.
Bak de bouten en de borsten apart en kruid met pezo
Kook de rijst (zie verpakking) en werk op met twee eetlepels "Philadelpia" natuur
Serveren
Sjalotjes op het bord leggen, kwartel en bloedworst erop doen, afwerken met kervel.