Salade van hoevekip, koolrabi en dragon
Salade van hoevekip, koolrabi en dragon
Benodigdheden voor 4 personen:
4 kippenbillen of overschot van kip aan ‘t spit
4 sucrines of kropslaharten
1 koolrabi
Dragonolie
Dragonazijn
Oud brood
Kippenvet
Verse kruiden
Peper en zout
Olijfolie
Limoen
Bereidingswijze:
De kippenbillen gedurende 1,5 uur garen onder aluminiumfolie op 150°C of leftovers gebruiken. De kip plukken en mengen met de gaarsappen, deze onder plastiekfolie in een oven van 60°C plaatsen en warm houden tot gebruik. De sucrines in de lengte doorsnijden en langs beide kanten bakken in olijfolie en kruiden met peper en zout, mee in de oven plaatsen. Het oude brood in de gewenste vorm snijden en uitbakken in kippenvet, afkruiden met peper en zout en afwerken met een beetje limoenrasp. De koolrabi schillen en in fijne balkjes snijden, afwerken met dragonolie, dragon azijn en limoenrasp eventueel een beetje peper en zout. Alles mooi of het bord schikken en afwerken met verschillende verse kruiden. Ook superleuk als slaatje bij de BBQ. Enjoy!