Lamsschouder op een seffa van vermicelli
Lamsschouder op een seffa van vermicelli
Vandaag maken we lamsschouder op een seffa van vermicelli.
Benodigdheden:
Voor de saus:
1 kilo fijngesneden witte uien
1 theelepel zout
1 volle theelepel gemberpoeder
1 volle theelepel kurkuma
1 halve theelepel zwarte peper
10 saffraandraadjes
3 kleine kaneelstokjes
1 lepeltje geklaarde boter
5 à 6 eetlepels olie
1 grote bos peterselie
1 groot glas water
Honing
Voor de lamsschouder:
1 lamsschouders van ongeveer één à twee kilo
Geklaarde boter
Zout
Gemberpoeder
Kurkuma
Peper
Saffraandraadjes
Kokend water
Voor de seffa:
Fijne vermicelli
Zonnebloemolie
Zout
Water
100 gram fijngesneden rozijnen
Honing
Voor de versiering:
Geroosterde amandelen
Suiker
Kaneel
Bereidingswijze:
De saus:
- Doe de uien in de kookpan
- Kruid de uien met zout, gemberpoeder, kurkuma, zwarte peper, saffraandraadjes en kleine kaneelstokjes
- Doe er een lepeltje geklaarde boter bij en een beetje olie
- Hak de helft van de peterselie fijn en doe ze bij de rest van de ingrediënten in de pan
- Giet een groot glas water bij de uien en breng alles aan de kook
- Dek de pan af en laat even koken
De lamsschouder:
- Snij de lamsschouder open met een mes
- Doe een beetje zout, gemberpoeder, kurkuma, een beetje peper en een paar saffraandraadjes bij de geklaarde boter
- Meng alles tot een kruidensausje en smeer er de binnenkant van de lamsschouder mee in
- Leg de vleeskant van de lamsschouders naar onder in de pan op de fijngesneden uien
- Dek de pan af met een servetje of een doekje
- Roer af en toe zodat niets kan aanbranden
- Laat alles ongeveer anderhalf uur koken op een zacht vuurtje
De seffa:
- Giet voldoende zonnebloemolie bij de vermicelli
- Giet ze vervolgens in een couscouspan
- Zet de pan op het vuur en laat ze stomen
- Haal ze van het vuur af en strooi er een beetje zout over
- Giet er vervolgens kokend water op
- Neem vervolgens de vermicelli, laat ze even uitlekken en giet ze in een grote schaal
- Laat de vermicelli afkoelen en maak ze wat los
- Doe ze weer in de couscouspan en laat ze stomen
- Strooi er opnieuw wat zout op en giet er warm water over
- Doe de vermicelli in een grote schaal en laat ze rusten
- Dek ze af en laat ze het water opnemen waarmee je ze hebt afgespoeld
- Voeg er, naar smaak, de honing en/of fijngesneden rozijnen aan toe
- Haal de lamsschouder uit de pan als hij gaar is, leg hem in een schaal die in de oven kan en zet hem in de over
- Laat de overgebleven saus nog eventjes doorkoken
- Voeg een beetje peterselie en een lepeltje honing aan de saus toe
- Laat alles rustig koken
- Leg de vermicelli in een schaal en giet er de uiensaus overheen
- Dien de vermicelli en de lamsschouder op en versier met geroosterde amandelen, suiker en kaneel
Smakelijk ! ! !