23/06/2018 - 00:01 JO: Tagliatelli met kalkoen, groene groenten en kruiden Altermezzo Jo grootaers Koken Recept embed Embed deze video Dimensies: 560x315 640x360 835x480 1280x720 Zomerse temperaturen en waarom geen Italy meets Belgium maken? Met Limburgse groene groenten en een Italiaanse tagliatelle. Kook mee met sterrenchef Jo Grootaers.
Salade met Grevenbroecker, peer en waterkers 28/10/2017 - 00:01 28/10/2017 - 00:01 Wie mag zeggen dat hij ooit het genoegen had om samen met de gouverneur te koken? Onze TVL-chef Jo!Samen maken ze een salade met lokale ingrediënten. Koken met lokale producten heeft heel wat voordelen. Het is goed voor de landbouwer in je buurt. En het is minder milieubelastend. Omdat er veel minder transport nodig is voor producten die je produceert en consumeert in je regio. Dat is dan weer goed voor het milieu.
JO afl 11 Tartaar van haspengouw beef, gerookte paling en waterkers 14/10/2017 - 00:01 14/10/2017 - 00:01
Een crumble van conference peer 07/10/2017 - 00:01 07/10/2017 - 00:01 Wie fruitteelt zegt, denkt aan Haspengouw. Ongeveer 62% van de Vlaamse appelteelt en 54% van de perenteelt gebeurt in Limburg. September is de oogstmaand. De meest geplukte peer is de conference peer. Ze is sappig en zachtzoet van smaak. Het ideale lokale product voor een nieuw recept van JO. Deze week kookt hij vanuit L&E cooking Ware in Neerpelt.