Hoofdgerecht

Duif - Savooi - gekonfijte aardappel

Duif, Savooi, gekonfijte aardappel

Benodigdheden voor 4 personen

  • 2 jonge duiven van 500g/stuk
  • 1 savooikool
  • Zure room
  • Aardappel
  • Kippenfonds
  • Wildfonds
  • Verse kruiden
  • Boter

Bereidingswijze

- De duiven opkuisen en de overschot bewaren voor de saus 
- De duiven aanbakken op karkas in voldoende boter, kruiden en doorgaren in de oven op 60°C gedurende een 30 tal minuten
- De overschot aanbakken samen met de billetjes en citroentijm
- blussen met de wildfonds zodat het geheel mooi onder staat
- De aardappel uitsteken in mooie rondjes, aanbakken met tijm en boter, blussen met kippenfonds zodat de aardappelen net niet onderstaan
- Laat de aardappelen inkoken totdat ze gaar zijn 
- De buitenste bladeren van de savooi verwijderen
- De groene bladeren blancheren in gezouten water en verfrissen in ijswater. De bleke bladeren fijnsnijden en aanstoven in boter en kruiden met peper en zout
- Op het einde de zure room toevoegen en laten reduceren
- De duivenbilletjes ontdoen van het vlees en dit toevoegen aan de gestoofde savooi, hiermee vullen we de groene bladeren zodat we mooie rolletjes kunnen maken ( de rolletjes kan je warm houden in de oven )
- De bekomen saus doorzeven en afwerken met de doormidden gesneden druifjes en eventueel afkruiden . - De duif fileren en op een mooi bordje dresseren . Smakelijk!