Hoofdgerecht

Eendenlever - witloof - zuring - balsamico

Eendenlever - witloof - zuring - balsamico

Benodigdheden voor 4 personen

  • 6 pijltjes witlof
  • 200 g eendenlever
  • Walnoten
  • Verse zuring
  • Balsamico
  • Boter
  • Citroentijm
  • Citrus

Bereidingswijze

- De buitenste bladeren en het kontje van de witloof verwijderen
- De witloof doormidden snijden en de kern eruit halen
- 8 halve witloofjes bakken in gearomatiseerde boter met citroentijm en goed aroseren met boter, kruiden peper en zout
- De overige witloof in fijne lange reepjes snijden en aanmaken maken balsamico, citroenzeste, peper en zout
- Het geheel goed mengen en aan de kant zetten
- De zuring oprollen en fijnsnijden 
- De walnootjes herkenbaar hakken/snijden 
- De eendenlever in dunne plakjes snijden en we kunnen dresseren . Smakelijk