Hoofdgerecht
Eendenlever - witloof - zuring - balsamico
Eendenlever - witloof - zuring - balsamico
Benodigdheden voor 4 personen
- 6 pijltjes witlof
- 200 g eendenlever
- Walnoten
- Verse zuring
- Balsamico
- Boter
- Citroentijm
- Citrus
Bereidingswijze
- De buitenste bladeren en het kontje van de witloof verwijderen
- De witloof doormidden snijden en de kern eruit halen
- 8 halve witloofjes bakken in gearomatiseerde boter met citroentijm en goed aroseren met boter, kruiden peper en zout
- De overige witloof in fijne lange reepjes snijden en aanmaken maken balsamico, citroenzeste, peper en zout
- Het geheel goed mengen en aan de kant zetten
- De zuring oprollen en fijnsnijden
- De walnootjes herkenbaar hakken/snijden
- De eendenlever in dunne plakjes snijden en we kunnen dresseren . Smakelijk