Hoofdgerecht

gebakken steak van struisvogel, gevulde portobello paddenstoel, saus van graanmosterd en whisky, rösti van aardappel

gebakken steak van struisvogel, gevulde portobello paddenstoel, saus van graanmosterd en whisky, rösti van aardappel

6 personen:

900 gr struisvogelfilet

Gevulde portobello paddenstoel
• 7 portobello paddenstoelen
• 2 sjalotten
• 1 stengel wit van prei
• 120 gr baconspek
• 2 teentjes knoflook
• 150 gr oud Bruggekaas ( blok )

Rösti aardappel
• 6 dikke bloemige aardappelen
• 150 gr boter
• peper en zout

saus graanmosterd
• 1 potje fonds van kalfs of gevogelte la croix
• 3 dl room
• 4 eetlepels graanmosterd
• 2 eetlepels Gentse mosterd

0.5 dl whisky

bereiding

1) snij steaks van de struisvogel .
2) zet de fonds op met de mosterd , room en whisky en laat inkoken , kruid met peper en zout .
3) snij de sjalot en het preiwit fijn , de bacon in reepjes , bak de portobello paddenstoelen in boter, stoof de sjalot en prei en bak de bacon, kruid af met peper en zout.
4) leg in de portobello het spek gemengd met de prei en sjalot , rasp de kaas erover.
5) rasp de geschilde aardappel , kruid met peper en zout , zet een pan op het vuur met boter , leg hoopjes van de aardappel in de pan , duw met een vork en vorm er koekjes van ,bak ze mooi goudbruin.
6) zet de portobello paddenstoel in de oven op 170 graden gedurende 8 minuten , en zet onder de grill van de oven.
7) bak of grill de steaks, kruid met peper en zout