Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook
Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook
Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook
Benodigdheden voor 4 personen :
800 gr runder zesrib
400 gr wilde paddenstoelen
1 busseltje bieslook
1 busseltje platte peterselie
1 busseltje kervel
Rozemarijnolie
ijsblokjes
Dragonazijn
4 dikke aardappelen
hoeveboter
1 sjalot
Olijfolie
grof zout en peper
Bereidingswijze :
Het rundsvlees op kamertemperatuur leggen alvorens te bakken , krokant bakken aan alle zijdes en in een oven van 55°C laten rusten gedurende 30 min . De paddenstoelen borstelen en reinigen . De aardappelen uitsteken en konfijten in rozemarijn olie . Een deel van de bieslook fijnsnijden en in de frigo zetten . De rest van de kruiden fijnmixen met de ijsblokjes , dragonazijn en rozemarijnolie , het geheel afkruiden met peper en zout . Het geheel zeven en aan de kant zetten . De sjalot fijn snijden en in een kommetje bewaren . De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter , kruiden met peper , de sjalotjes toevoegen alsook de bieslook , afkruiden met zout en een klein beetje dragonazijn . De aardappelen bakken en in de oven plaatsen . Het bordje dresseren en aanvallen !