Hoofdgerecht

Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook

Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook

Runds zesrib - paddenstoelen - gekonfijte aardappel - bieslook  

Benodigdheden voor 4 personen :

800 gr  runder zesrib

400 gr wilde paddenstoelen

1 busseltje bieslook

1 busseltje platte peterselie

1 busseltje kervel

Rozemarijnolie

ijsblokjes

Dragonazijn

4 dikke aardappelen

hoeveboter

1 sjalot

Olijfolie

grof zout en peper

 

Bereidingswijze :

Het rundsvlees op kamertemperatuur leggen alvorens te bakken , krokant bakken aan alle zijdes en in een oven van 55°C laten rusten gedurende 30 min . De paddenstoelen borstelen en reinigen . De aardappelen uitsteken en konfijten in rozemarijn olie . Een deel van de bieslook fijnsnijden en in de frigo zetten . De rest van de kruiden fijnmixen met de ijsblokjes , dragonazijn en rozemarijnolie , het geheel afkruiden met peper en zout . Het geheel zeven en aan de kant zetten . De sjalot fijn snijden en in een kommetje bewaren . De paddenstoelen aanbakken in hoeveboter , kruiden met peper , de sjalotjes toevoegen alsook de bieslook , afkruiden met zout en een klein beetje dragonazijn . De aardappelen bakken en in de oven plaatsen . Het bordje dresseren en aanvallen !