Hoofdgerecht

lekker weg gerecht 1 : gegrilde varkenskroon met quinoa

gegrilde varkenskroon met quinoa

gegrilde varkenskroon met zwarte quinoa

Benodigdheden
500 g zwarte quinoa
Olijfolie
250 g Parmezaan (blok)
2 varkenskronen met 2 beentjes
Rozemarijn
1 bol look
2 citroenen
100 g slakjes
1 el zilveruitjes
1 el zachte mosterd
250 g rucola

500 g kerstrostomaten
8 appelkappertjes
Bbq schaaltje.....

Werkwijze
Quinoa
Quinoa goed spoelen.
Koken in ruim koud water met zout, klein 20 tal minuten koken, afgieten en opwerken met parmezaan en boter.
Kruiden met peper en zout.

Varkenskronen
Vlees op kamertemperatuur laten komen. Kruiden met peper, zout en olijfolie.
Kort bakken op de bbq (enkel aankleuren).
Vlees dan verder garen op de bbq gedurende 30min op 140 tot 140°C.

Dressing:
Olijfolie in de pan gieten. Enkele takken rozemarijn, 3 teentjes kapot geklopte look en wat schil van citroen erbij doen. 5 minuten zachtjes laten trekken. Afblussen met citroensap en zeven. Mosterd erbij doen en mixen. De slakjes,zilveruitjes en kappertjes er dan bij doen.
Rucola
Goed wassen en afwerken met olijfolie, peper en zout.
Zongedroogde tomaatjes
Tomaten halveren en de pitjes verwijderen. Goed kruiden met peper en zout, look en fijngehakte rozemarijn. Overgieten met olijfolie. Konfijten op de bbq op niet te hoge tempratuur.
(1 à 2 uur)

Serveren
Vlees in escaloppes snijden.
Een streepje van de quinoa op het bord dresseren. Daartegen het vlees met een beetje dressing leggen. Afwerken met de tomaatjes en enkele blaadjes rucola.