Voorgerecht

Kreeft met doperwt, tuinboon en kokos

Kreeft met doperwt, tuinboon en kokos

Benodigdheden voor 4 personen:

2 kreeften 

Lardo van Mattes

100 gr gedopte doperwten

100 gr gedopte tuinbonen

100 gr aardappel

Bonenkruid olie

1dl kokosmelk

1 citroengras

Citroen 

Peper en zout

Verse kruiden

Reuzel of boter

Bereidingswijze:

De kreeft gedurende 2,5 minuut koken in bouillon, verfrissen, pellen en ontdoen van het darmkanaal, zodat we ze snel kunnen verwerken. De aardappel uithalen met een parisienne lepel en gaar koken in de kreeften bouillon. De tuinbonen en de erwten kort gaar stomen/koken en verfrissen in ijswater, als ze afgekoeld zijn uit het water halen. De kokosmelk infuseren met het citroengras, uitzeven en opwerken met citroensap en bonenkruidolie. De kreeft bedekken met de dungesneden lardo en kort branden. De mengeling van de erwten, tuinbonen en aardappel warm maken met reuzel en boter afkruiden met peper en zout, afwerken met citroenrasp. Het geheel in een diep bordje dresseren en opdienen, zodat je samen kan genieten met een goed glas!