Kruidenbrood met gebakken ui en kip
Kruidenbrood met gebakken ui en kip
Vandaag maken we kruidenbrood gevuld met gesnipperde uien, kip en peterselie. De bereiding is heel eenvoudig en je hebt niet zoveel ingrediënten nodig.
Benodigdheden:
Voor het deeg:
800 gram bloem
1 lepel (5 gram) verse gist
1 lepel zout
25 centiliter water
Voor de vulling:
1 kilo gesnipperde uien
6 eetlepels olie
1 lepeltje zout
1 lepeltje kurkuma
1 lepeltje peper
1 lepeltje gemberpoeder
2 kaneelstokjes
1 bosje fijngehakte peterselie
400 gram kippenborst in stukjes
Voor de versiering:
Poedersuiker en kaneel of honing en geroosterde amandelstukjes
Bereidingswijze:
De vulling:
- Verhit zes eetlepels of een half glas olie in een pan en doe vervolgens de uien in de pan
- Voeg er een beetje zout, gemberpoeder, peper, kurkuma en een paar kaneelstokjes aan toe
- Dek de pan af
- Hak de peterselie fijn en doe het bij de uien
- Roer alles goed door en laat koken op een zacht vuurtje
- Snij de kippenborst in kleine stukken en voeg ze bij de uien als die glazig zijn geworden
- Laat de stukken kippenborst ongeveer 15 minuten koken bij de uien
- Haal de kaneelstokjes eruit wanneer de kip de smaak van de kruiden heeft opgenomen, gekaramelliseerd en goed op smaak is
- Laat alles afkoelen
Het deeg:
- Meng een halve kilo bloem , 25 centiliter water en een lepeltje zout tot je een mooi deeg verkrijgt
- Kneed het deeg goed stevig
- Laat het rusten en rijzen zodat het licht wordt
- Maak deegbolletjes van gemiddelde grootte
- Laat ze nog even rusten
- Vul de rghaïf of het kruidenbrood tussen elke deegplooi met de vulling en laat dan de alles rusten
- Als de jus van de vulling uitloopt, neem dan de jus met een borsteltje en smeer de rghaïf er weer mee in
- Bak het kruidenbrood ongeveer 25 tot 30 minuten lang in een voorverwarmde oven van 180 graden
- Het kruidenbrood is klaar wanneer ze een goudgele kleur krijgen
- Versier het kruidenbrood met poedersuiker en kaneel of met een beetje honing en geroosterde amandelstukjes
Smakelijk ! ! !