Hoofdgerecht
Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool
Noordzeetong, handgepelde grijze garnalen en bloemkool
Keuze van de wijn: klik hier!
Montunale, Montunal, 2017, Italië
Ingrediënten voor 4:
4 Noordzeetongen van 300-400 g gefileerd
4 dl visfumet
500 g ongepelde grijze garnalen
1 bloemkool
Enkele blaadjes winterpostelein
Garnalenjus:
Arachide olie
Tomatenpuree
2 stengels selder
2 sjalotjes
1 kleine wortel
3 dl witte wijn
6 dl visfumet
Boter
Peper en zout
cayennepeper
Bereiding:
Garnalen: Pel de garnalen en houd de koppen apart voor de saus.
Garnalenjus:
- Bak de garnalen aan in een pot met wat arachideolie en voeg daarna de groenten toe en stoof deze ook kort mee aan.
- Voeg wat tomatenpuree toe en laat een kwartiertje zachtjes koken.
- Zeef de saus door en zet terug op het vuur om verder te laten inkoken.
- Kruid eventueel af met wat peper, zout en cayennepeper.
- Voeg nu enkele klontjes boter toe en mix de saus mooi op met een staafmixer.
Bloemkool:
- Snijd mooie roosjes van de bloemkool en kook deze beetgaar in kokend water.
- Bak deze mooi goudbruin in een pan met wat boter en kruid af met peper en zout.
Noordzeetongen:
- Maak rolletjes van de Noordzeetongfilets en prik hierdoor een tandenstoker zodat de rolletjes mooi hun vorm bewaren. Kruid af met peper en zout en leg telkens een klein klontje boter op de rolletjes.
- Plaats de rolletjes in een ovenschaal en bevochtig met wat visfumet. Doe wat alluminiumfolie over de ovenschaal en bak de vis gaar gedurende een 10 tot 12-tal minuutjes op 150°C
Afwerking:
Leg de rolletjes zeetong op een bord, leg hierbij enkele bloemkoolroosjes, wat gepelde grijze garnalen en de saus en werk tenslotte af met wat posteleinblaadjes.