Hoofdgerecht

Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook

Omelet met asperges, grijze garnalen en wilde daslook

Benodigdheden voor 4 personen:

5 hoeve eieren

6 AAA asperges

250 gram ongepelde garnalen

100 gram jonge wilde daslook

Daslookolie

Daslookbloemetjes

1 citroen

Zure room

Ardeense saffraan

500 ml kippenfond

Evt korenaar asperges

Peper en zout

3 limoenblaadjes

Hoeveboter

Bereidingswijze:

De grijze garnalen pellen en in de frigo plaatsen. De koppen en schalen gaan we droogbakken met het limoenblad en blussen met de kippenfond. De jus goed laten trekken met de Ardeense saffraan en zeven voor gebruik. De eieren klutsen met peper, zout, garnalenjus en een beetje zure room. De asperges schillen en op lengte snijden, van de schillen en de parures maken we een bouillon voor de asperges in te garen. De bouillon zeven zodra de asperges smaak er goed in zit, een beetje zout toevoegen en de asperges garen net onder het kookpunt gedurende een 14 tal minuten. De asperges verfrissen in ijswater en versnijden in de gewenste vorm dan kunnen we deze klaarzetten voor gebruik. De omelet zo dun mogelijk bakken in een voor verwarmde pan met een klein beetje boter, direct een beetje garnalen en aspergestukjes toevoegen, de omelet moet niet heel uitgebakken zijn. De omeletpannenkoek afwerken met fijngesneden daslook en de daslookbloemen, een beetje van de garnalenjus over het geheel gieten. Smakelijk!