Pakketjes van kip, chorizo, Tallegio en courgette , salsa "romesco "
Benodigdheden
6 personen
- 4 dikke kipfilets
- 12 plakjes chorizo
- 6 plakken taleggio (Italiaanse kaas) van 0.5 cm dikte
- 1 courgette
- 250 gr verse pasta (penne of spaghetti)
- Cocktail prikkers
- Romesco
- 5 rode paprika
- 3 trostomaat
- 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 2 koffielepel piment d'esplette
- Handvol gepelde amandelen
- Handvol gepelde hazelnoten (zonder de bruine vliesjes)
- 3 teentjes knoflook
- sherryazijn
- Arbequina olijfolie
Bereidingswijze
Rooster de paprika op een hete grill of in de oven op 200 graden, verwijder het vel. Zet de tomaten ook in de oven en laat deze ook roosteren, verwijder het vel. Bak de amandelen en hazelnoten in de oven of in een pan goudbruin. Plet de knoflook, voeg de tomaten en de paprika toe met de olijfolie en laat even stoven op het vuur. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en laat nog verder garen, kruid met zout en blender de saus glad. Snij met behulp van een mandoline dunne plakken van de courgette (in de lengte snijden). Snij van de kipfilet dunne plakken met een scherp mes, kruid met peper en zout , leg hier de chorizo, taleggio en een dunne plak courgette op, besprenkel met olijfolie en rol strak op, maak vast met een cocktailprikker. Bak de kip in olijfolie op een zacht vuur. Kook de pasta al dente in kokend gezouten water, giet af en roer er wat olijfolie door voor het serveren.