Nagerecht
Chocolademousse
Chocolade, banaan en hazelnoot
Chocolade, banaan en hazelnoot
Keuze van de wijn: klik hier!
MAURY 2017 - DOMAINE SERRE ROMANI, Frankrijk
Benodigdheden voor 10 personen:
Chocolademousse:
1 liter room
3 eieren
2 eidooiers
90 g suiker
450 g gesmolten donkere chocolade
Banaan:
5 bananen
Rietsuiker
Citroensap
Crumble van geroosterde hazelnoot en sesam:
130 g hazelnoten
20 g sesamzaad
110 g suiker
35 g boter
1 el water
½ theelepel zout
½ theelepel bicarbonaat
Bereiding:
Chocolademousse:
- Klop de room half stijf ( Als je dit opklopt tot slagroom kunnen er zich klonters vormen met de chocolade en wordt de chocolademousse te machtig)
- Klop de eieren en eidooiers op samen met de suiker met een mixer of keukenrobot.
- Smelt de chocolade en voeg deze toe aan het eiermengsel en meng snel en goed door zodat de chocolade niet te snel begint op te stijven.
- Spatel nu voorzichtig de opgeslagen room onder het chocolademengsel
- Doe de chocomousse in een spuitzak.
Banaan:
- Snij 3 bananen in kleinere blokjes en meng deze met wat rietsuiker en een heel klein beetje citroensap.
- Vul hiermee de bodems van de glazen op.
- Spuit nu de chocolademousse in de glaasjes over de banaanstukjes.
- Snijd van de overige bananen mooi rondjes van 2 cm en haal deze door wat rietsuiker.
- Frituur de bananen nu kort in een friteuze op 200°C totdat ze goudbruin zijn.
- Haal deze uit de friteuze en laat ze even uitharden.
Hazelnotencrumble:
- Maak een karamel van de suiker, boter en water in een grote bakpan en laat deze mooi donkerbruin kleuren.
- Zet op een zacht vuurtje en voeg snel de hazelnoten en sesamzaadjes toe, meng heel goed en voeg het zout en het bicarbonaat toe.
- Stort uit op een bakpapier en laat afkoelen totdat de noten mooi hard zijn.
- Maal de noten fijn tot een crumble.
Afwerking:
- Doe de crumble bovenop de chocolademousse en werk af met de gefrituurde banaan