Nagerecht

Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu

Keuze van de wijn:
Recioto di Soave 'Luna Nuova', 2016 Corte Mainente, Italië (Klik hier)

Ingrediënten voor 4 personen:

125 g mascarpone

2 eidooiers

2 eiwitten

90 g suiker

250 ml room

1 koude koffie

1 geut amaretto

enkele lange vingers of amarettikoekjes

4 bollen vanille-ijs

Bereiding:

Klop de eiwitten op tot stijve pieken

Meng de mascarpone, de suiker en de eidooiers en klop goed los.

Spatel hieronder voorzichtig de opgeklopte eiwitten.

Voeg aan dit mengsel nog de room, koude koffie en amaretto toe.

Doe dit een een slagroombus met 2 gaspatronen en zet koud.

Verkruimel enkele lange vingers of amarettikoekjes en verdeel over 4 glazen.

Leg hierop een bolletje lekker vanille-ijs en spuit voorzichtig de espuma van tiramisu hierover. Werk af met wat cacaopoeder