Tiramisu
Tiramisu
Tiramisu
Keuze van de wijn:
Recioto di Soave 'Luna Nuova', 2016 Corte Mainente, Italië (Klik hier)
Ingrediënten voor 4 personen:
125 g mascarpone
2 eidooiers
2 eiwitten
90 g suiker
250 ml room
1 koude koffie
1 geut amaretto
enkele lange vingers of amarettikoekjes
4 bollen vanille-ijs
Bereiding:
Klop de eiwitten op tot stijve pieken
Meng de mascarpone, de suiker en de eidooiers en klop goed los.
Spatel hieronder voorzichtig de opgeklopte eiwitten.
Voeg aan dit mengsel nog de room, koude koffie en amaretto toe.
Doe dit een een slagroombus met 2 gaspatronen en zet koud.
Verkruimel enkele lange vingers of amarettikoekjes en verdeel over 4 glazen.
Leg hierop een bolletje lekker vanille-ijs en spuit voorzichtig de espuma van tiramisu hierover. Werk af met wat cacaopoeder