Pladijs - aardpeer brandade - karnemelk - verse kruiden
Pladijs - aardpeer brandade - karnemelk - verse kruiden
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 pladijs van ongeveer 1 kg
- 500 g aardpeer
- 100 g aardappel
- Kippenfonds of visfumets
- Karnemelk
- Boter
- Citroen
- Zure room
- Verse kruiden
- Grijze Noordzee garnalen
Bereidingswijze
- De aardperen en aardappel schillen en in gelijke stukken snijden
- 1 aardpeer houden wij op zijn geheel om achteraf te raspen over de brandade
- De gesneden aardperen en aardappel opzetten in bouillon en volledig gaarkoken
- het overtollige vocht uitzeven maar bijhouden
- De Pladijs fileren met vel, de graten kan u bijhouden om visfumets te maken
- De pladijs kort maar krachtig op het vel bakken en laten rusten op de vleeskant zonder vuur
- De groene kruiden snijden voor de brandade
- De aardpeer/aardappel mengeling fijnstampen en opwerken met karnemelk, boter, citroenzeste en de groene kruiden
- Het geheel afmaken met peper en zout
- De garnalen pellen, de overschot kan je bewaren voor een zalige garnalenjus.
- Het bordje dresseren en mooi afwerken. Laat het smaken!