Hoofdgerecht

salade van asperges, tuinboontjes en gepekelde zalm

Benodigdheden voor 4 personen:
12 AA-asperges 
1 kg tuinbonen 
600 g zalmhaasje
100 g rucola
½ bussel dille
10 cl sesamolie
10 cl chardonayazijn of een andere goede kwaliteit witte wijnazijn
10 cl sojasaus
1 limoen
20 g venkelzaadjes
400 g bruine suiker
300 g grof zeezout

Bereiding:
Zalm:
Meng de bruine suiker met het grof zeezout, neem wat plasticfolie en leg hier een laagje van het suiker-zout mengsel op, leg hierop het stukje zalm en bedek weer met het suiker-zout mengsel. Pak dit goed in en laat het in de koelkast gedurende een klein uurtje rusten.
Spoel het suiker-zout mengsel zorgvuldig van de zalm en snijd de zalm in mooie fijne plakjes.
Asperges:
Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend water gedurende een 3-tal minuutjes, zo zijn ze nog lekker knapperig.
Tuinboontjes:
Dop de tuinboontjes, kook ze gedurende een 3-tal minuutjes in kokend water en verfris ze op ijskoud water. Dop ze nu een 2de keer en bewaar ze koel.
Vinaigrette:
Meng de sojasaus, de sesamolie en de chardonayzijn met wat geroosterde venkelzaadjes .
Rucola:
Was de rucola voorzichtig en laat drogen op een handdoek of in een slazwierder. 
Afwerking:
Snijd de asperges in stukjes, doe hierover wat tuinboontjes en plakjes gemarineerde zalm, werk af met de vinaigrette en rasp tenslotte nog wat zeste van limoen over het gerechtje .