Hoofdgerecht

Kalfswezerik met pompoen gnocchi en chili olie

Kalfswezerik met pompoen gnocchi en chili olie

Benodigdheden voor 4 personen :

  • 300 gr gepofte uitgelekte pompoen puree
  • 250 gr bloem 00
  • 25 gr ricotta
  • 75 gr parmezaan
  • 1 eigeel
  • zout
  • citroen
  • Gepofte sweet chili
  • Butternut pompoen
  • 400 gr Sot l’y laisse 
  • chiliolie
  • foreleitjes
  • Kipfonds
  • Hoeveboter
  • Salie
  • Pompoenpitten
  • Verse kruiden 

Bereidingswijze :

  1. De pompoen massa mengen en goed kneden. Daarna de massa een half uurtje laten rusten onder een handdoek.
  2. Het deeg bebloemen en verdelen in de gewenste grote.
  3. De gnocchi in de frigo plaatsen tot deze gebruikt wordt.
  4. De sot l’y laisse controleren en opkuisen.
  5. De Sot l’y laissen bakken we in kippen vet en blussen we met gereduceerd kippenfonds. Deze rustig laten garen en lakken met boter en citroensap.
  6. De verse pompoen uitsteken of versnijden in de gewenste vorm en aan de kant houden tot gebruik.
  7.  Bouillon trekken van water met de salie en een goede snuif zout.
  8. De pompoenpitten kort poffen in de pan en op een keukenrol leggen.
  9. De verse kruiden spoelen in ijswater.
  10. De gnocchi pocheren in de salie bouillon en afwerken met boter, chiliolie en citroenzestes.
  11. Het bordje dresseren en smullen maar!