Hoofdgerecht
Kalfswezerik met pompoen gnocchi en chili olie
Kalfswezerik met pompoen gnocchi en chili olie
Benodigdheden voor 4 personen :
- 300 gr gepofte uitgelekte pompoen puree
- 250 gr bloem 00
- 25 gr ricotta
- 75 gr parmezaan
- 1 eigeel
- zout
- citroen
- Gepofte sweet chili
- Butternut pompoen
- 400 gr Sot l’y laisse
- chiliolie
- foreleitjes
- Kipfonds
- Hoeveboter
- Salie
- Pompoenpitten
- Verse kruiden
Bereidingswijze :
- De pompoen massa mengen en goed kneden. Daarna de massa een half uurtje laten rusten onder een handdoek.
- Het deeg bebloemen en verdelen in de gewenste grote.
- De gnocchi in de frigo plaatsen tot deze gebruikt wordt.
- De sot l’y laisse controleren en opkuisen.
- De Sot l’y laissen bakken we in kippen vet en blussen we met gereduceerd kippenfonds. Deze rustig laten garen en lakken met boter en citroensap.
- De verse pompoen uitsteken of versnijden in de gewenste vorm en aan de kant houden tot gebruik.
- Bouillon trekken van water met de salie en een goede snuif zout.
- De pompoenpitten kort poffen in de pan en op een keukenrol leggen.
- De verse kruiden spoelen in ijswater.
- De gnocchi pocheren in de salie bouillon en afwerken met boter, chiliolie en citroenzestes.
- Het bordje dresseren en smullen maar!