Wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie
Wok van kip, Limburgse groene asperges en spinazie
Ingredïenten voor 4 personen:
500 g hoevekip
12 Limburgse groene asperges
2 zakjes voorkookrijst
400 g jonge spinazie
1 groene courgette
4 lente-uitjes
sojasaus
sesamolie
bloesemhoning uit Haspengouw
kippenkruiden
50 g geroosterde sesamzaadjes
1 bussel koriander
arachideolie
Bereiding:
Snijd de hoevekip in reepjes en kruid met peper, zout en wat kippenkruiden.
Kook de zakjes rijst gaar.
Snijd het houterige gedeelte van de groene asperges en verwijder de schubben tot aan de kop. Snijd de asperges nu in stukken van 1 cm. Snijd de courgette in blokjes en de lente-uitjes fijn. Neem een ruime wokpan, doe er wat arachideolie in en verwarm deze goed. Bak nu de kippenreepjes mooi goudbruin en krokant aan. Haal ze nu even uit de pan voor later.Doe terug arachideolie in de pan en bak als eerste de groene asperges aan (deze hebben het langst nodig), voeg nu de courgetteblokjes en de lente-ui toe en laat goed meebakken.
Doe nu de rijst, spinazie en de kippenreepjes er nog bij en werk af met de sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes en een lepeltje honing. Laat alles mooi opwarmen.
Afwerking:
Verdeel de wok over de borden en werk af met wat koriander.