Hoofdgerecht
Zeeuwse mosselsoep met prei en gefrituurde kappers
Zeeuwse mosselsoep met prei en gefrituurde kappers
Benodigdheden voor 4 personen :
- 1 kg mosselen
- 1 busseltje bieslook
- 1 busseltje kervel
- Prei
- Zeekraal
- Kappers
- Prei olie
- Hoeveboter
- Limoenen
- 1 sjalot + limoenblad
- Olijfolie
- Grof zout en peper
Bereidingswijze :
- Het wit van de prei fijnsnijden en klaarleggen voor gebruik, het groen van de prei gebruiken we om olie te maken.
- De mosselen 2x goed spoelen en aanstoven met de limoenblaadjes en sjalot + overschot prei.
- De mosselen uithalen en op kamertempratuur bewaren tot gebruik.
- De bieslook en kervel fijnsnijden en in de frigo plaatsen.
- De kappers drogen en kort frituren, afdeppen op keukenrol.
- De mosseljus opkoken en afwerken.
- De zeekraal kort aanstoven en afdeppen.
- Het geheel dresseren en eten maar!