Media en Cultuur

Toprecepten van sterrenchefs: Jo Grootaers van Altermezzo maakt een tartaar van langoustines

Wilt u ook eens koken als Jo Grootaers van Altermezzo? Of tijdens de eindejaarsfeesten uitpakken met een bijzonder feestmenu? Dat kan! Want exclusief voor de TVL-kijkers geeft de sterrenchef het ultieme feestrecept om klaar te maken met kerstmis of nieuwjaar.

Tartaar van langoustine, avocado, yuzu en algen

Benodigdheden 4 personen:

  • 200 g gepeld verse langoustines 
  • citrus-olie 
  • 2 avocado's
  • ½ bussel koriander
  • olijfolie 
  • 5 dl yuzu 
  • 6 g agar 
  • 2 g citras 
  • 1 limoen 
  • 20 g hijiki radijsjes


Zo maak je het:

  • Verwijder het darkanaaltje uit de langoustines en snijd ze in een mooie tartaar. Kruid af met zeste van limoen, citrus-olie, peper en zout. 
  • Kook de yuzu samen met de agar en citras op. Stort uit in een bakje en laat opstijven. Eens de yuzu opgesteven en hard is, kan je deze tot een gladde gel draaien in de thermomix. 
  • Draai van de avocado een gladde crème in de blender met wat olijfolie, koriander, sap en zeste van 1 limoen en kruid af met peper en zout. 
  • Verdeel de tartaar van langoustine over 4 borden en spuit hierop toefjes van avocado en yuzu. Werk af met wat radijsjes, hijiki en verse kruiden.