Aardappelen - entrecote - porcini - mergpijp
Benodigdheden voor 4 personen
- 250 g kleine aardappelen
- 50 g porcini (eekhoorntjesbrood)
- 200 g P/P entrecote + 100 g voor tartaar
- Mergpijp (optioneel, als bijgerecht)
- 2 Sjalot
- 1 takje rozemarijn
- 1 teentje knoflook
- Boter
- Olijfolie
- Grof zout
- Kappertjes
- Truffel (optioneel)
Bereidingswijze
AARDAPPELEN
Snijd de aardappelen (ongeschild) over de lengte in vieren.Leg de stukken aardappel op een ovenschaal.Kruid met grof zout, een geplet teentje knoflook, en een takje rozemarijn.Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 200°C en bak 15 minuten. MERGPIJP (optioneel)
Slowcooking: leg de mergpijpen in een ovenschaal en plaats deze 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.Zet daarna de oven op grillstand (220°C) en grill de mergpijpen nog 5 minuten tot ze een krokant korstje hebben.Verdeel de tartaar over de mergpijpen als topping. ENTRECOTE
Snijd 100 g entrecote zeer fijn tot tartaar.Doe de tartaar in een kom en voeg een fijngesneden sjalot en kappertjes toe.Besprenkel met een scheut olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.Bak de resterende stukken entrecote naar eigen voorkeur (bijvoorbeeld rosé).
PORCINI
Maak de porcini schoon en snijd ze in kleine partjes.Stoof een fijngesneden sjalot en een teentje knoflook aan in boter.Voeg de porcini toe en blus met een scheutje witte wijn.Laat de paddenstoelen zachtjes aanstoven en werk af met verse peterselie. DRESSEREN
Snijd de gebakken entrecote in fijne reepjes en verdeel over de borden.Voeg de geroosterde aardappelen toe.Verdeel de gestoofde porcini over het vlees.Werk af met schilfers truffel (indien gewenst).
Smakelijk! Bekijk hier de aflevering.