Hoofdgerecht
Cannelloni di Carne
Cannelloni di Carne
Benodigdheden voor 4 personen
Voor de pasta
- 150 g bloem (type dubbel 0)
- 150 g griesmeel
- 3 eieren
Voor de vulling
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- 250 g gemengd gehakt (runds- en varkensvlees)
- 100 ml rode wijn
- Zout en peper naar smaak
- 200 ml tomatensaus
- 50 g geraspte kaas (bv. Parmezaan)
- 100 g mozzarella
Voor de bechamelsaus
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- Nootmuskaat (naar smaak)
- Zout en peper
Bereiding
- Pasta maken
- Meng de bloem en het griesmeel op een schoon werkvlak.
- Maak een kuiltje in het midden en voeg de eieren toe.
- Meng de eieren beetje bij beetje met de bloem en griesmeel.
- Kneed het deeg stevig tot het glad en elastisch is.
- Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 1 à 2 uur in de koelkast om te rusten.
- Vulling bereiden
- Snijd de wortel, selder en ui in kleine blokjes.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de groenten zacht aan.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Blus met rode wijn en laat even inkoken.
- Voeg de tomatensaus toe en laat de saus nog enkele minuten pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en roer de geraspte kaas en mozzarella door de vulling. Kruid af met zout en peper.
- Bechamelsaus maken
- Smelt de boter in een steelpan.
- Voeg de bloem toe en roer goed door (maak een roux).
- Giet de melk er beetje bij beetje bij, terwijl je constant roert om klontjes te vermijden.
- Laat de saus indikken en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Pasta uitrollen
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot dunne vellen. Snijd er rechthoeken uit die je straks kan vullen.
- Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot dunne vellen. Snijd er rechthoeken uit die je straks kan vullen.
- Canneloni vullen
- Neem een rechthoek pastadeeg en leg er wat vulling op. Rol het deeg op tot een cannelloni. Herhaal dit voor alle vellen en vulling.
- Neem een rechthoek pastadeeg en leg er wat vulling op. Rol het deeg op tot een cannelloni. Herhaal dit voor alle vellen en vulling.
- Ovenschaal voorbereiden
- Smeer de bodem in met bechamelsaus
- Leg de gevulde cannelloni’s in de schaal.
- Afwerking
- Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus. Optioneel kan je nog wat extra kaas erover strooien.
- Bak de cannelloni 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Serveren
- Haal de schaal uit de oven en laat even rusten. Serveer warm.
Smakelijk!
Herbekijk HIER de volledige aflevering