Hoofdgerecht
Pastina Minestrone
Pastina Minestrone
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 2 sjalotjes, fijngesneden
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels selder, in stukjes
- 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
- 200 g princessenboontjes, in stukjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 kleine broccoli, in roosjes
- 1 tomaat, ontveld en in stukjes
- 200 g cannellinibonen (gekookt of uit blik, afgespoeld)
- 200 g borlottibonen (gekookt of uit blik, afgespoeld)
- 2 handenvol pastina (kleine pasta, zoals orzo of ditalini)
- 3 el olijfolie
- 1 liter water of groentebouillon
- Peper en zout naar smaak
Bereiding:
- Groenten voorbereiden:
- Schil en snij de sjalotjes, wortels, selder, aardappelen, princessenboontjes, courgette, broccoli en tomaat.
- Aanbakken:
- Verhit de olijfolie in een grote ketel.
- Stoof de sjalotjes, wortels en selder enkele minuten aan op een middelmatig vuur. Kruid met een beetje peper.
- Andere groenten toevoegen:
- Voeg de aardappelen, princessenboontjes, courgette, broccoli en tomaat toe.
- Laat alles kort mee aanstoven en voeg een snuifje zout toe.
- Bonen toevoegen:
- Doe de cannellini- en borlottibonen bij de groenten.
- Bouillon maken:
- Voeg het water toe tot alle ingrediënten net onder staan.
- Breng het geheel aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen.
- Soep binden:
- Neem een klein beetje van de bouillon samen met enkele bonen uit de soep en pureer dit in een apart potje.
- Giet het terug in de ketel voor een licht gebonden soep.
- Pastina toevoegen
- Voeg de pastina toe en laat 4 minuten meekoken, of tot de pasta gaar is.
- Serveren:
- Schep de soep in diepe borden of kommen. Serveer eventueel met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een stuk knapperig brood.
Smakelijk
Bekijk hier de aflevering.