Hoofdgerecht

Pastina Minestrone

Pastina Minestrone

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 2 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 wortels, in blokjes
  • 2 stengels selder, in stukjes
  • 2 middelgrote aardappelen, in blokjes
  • 200 g princessenboontjes, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 kleine broccoli, in roosjes
  • 1 tomaat, ontveld en in stukjes
  • 200 g cannellinibonen (gekookt of uit blik, afgespoeld)
  • 200 g borlottibonen (gekookt of uit blik, afgespoeld)
  • 2 handenvol pastina (kleine pasta, zoals orzo of ditalini)
  • 3 el olijfolie
  • 1 liter water of groentebouillon
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

  1. Groenten voorbereiden:
    1. Schil en snij de sjalotjes, wortels, selder, aardappelen, princessenboontjes, courgette, broccoli en tomaat.
  2. Aanbakken:
    1. Verhit de olijfolie in een grote ketel.
    2. Stoof de sjalotjes, wortels en selder enkele minuten aan op een middelmatig vuur. Kruid met een beetje peper.
  3. Andere groenten toevoegen:
    1. Voeg de aardappelen, princessenboontjes, courgette, broccoli en tomaat toe.
    2. Laat alles kort mee aanstoven en voeg een snuifje zout toe. 
  4.  Bonen toevoegen:
    1. Doe de cannellini- en borlottibonen bij de groenten.
  5. Bouillon maken:
    1. Voeg het water toe tot alle ingrediënten net onder staan.
    2. Breng het geheel aan de kook en laat op een laag vuur pruttelen.
  6. Soep binden:
    1. Neem een klein beetje van de bouillon samen met enkele bonen uit de soep en pureer dit in een apart potje.
    2. Giet het terug in de ketel voor een licht gebonden soep.
  7. Pastina toevoegen
    1. Voeg de pastina toe en laat 4 minuten meekoken, of tot de pasta gaar is.
  8. Serveren:
    1. Schep de soep in diepe borden of kommen. Serveer eventueel met wat vers geraspte Parmezaanse kaas en een stuk knapperig brood.

Smakelijk

Bekijk hier de aflevering.