Tagliolini - lagoustines
Tagliolini - lagoustines
Benodigdheden voor 4 personen
- 12 lagoustines
- 400 gr tagliolini
- 3 teentjes look
- Tros kerstomaten
- 1 ajuin
- 1 sjalot
- 1 peper
- verse peterselie
- Olijfolie
- 400 gr pelati (gepelde tomaten)
Bereidingswijze
- Neem de lagoustines, pel en ontdarm deze (Check de video voor extra tips)
- Leg deze op een overschaaltje en doe er voldoende olijfolie over
- Neem de ajuin en sjalot en snij fijn
- Plet de knoflook
- Snij de peper en verwijder de zaadjes (toe te voegen naar eigen smaak)
- Halveer de kerstomaten
- Verhit een pan met olijfolie
- Voeg de ajuin, sjalot, knoflook, peper en kerstomaten toe en laat even aanstoven op laag vuur
- Voeg de pelati toe samen met 2 lepeltjes kookvocht van de pasta
- Nadat het geheel goed verhit is, mix alles fijn tot een saus
- Kook de verse pasta 4 min af
- Zet de lagoustines voor 3 min in een voorverwarmde oven op 200 graden
- Voeg de pasta, zodra deze gaar is, toe aan de gemixte saus, meng het geheel en laat even meekoken
- Voeg naar eigen smaak peterselie toe
- Dresseer pasta en lagoustines in een diep bord en werk af met een takje peterselie
- Smakelijk!
Bekijk hier de aflevering.